Consultant fiscal: Pot fi crescute pensiile? Da, dar nu punând carul înaintea boilor!

Consultant fiscal: Pot fi crescute pensiile? Da, dar nu punând carul înaintea boilor!

Gabriel Biriş FOTO Mediafax

Consultantul fiscal Gabriel Biriş este de părere că pensiile pot fi crescute, dar trebuie să existe o ordine firească, în care întâi să aibă loc investiţii în capital uman, în educaţie, în infrastructură, să fie create locuri de muncă bine plătite. „Numai aşa poţi creşte pensiile. Prin muncă”, spune Biriş.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pot fi crescute pensiile? Da, dar nu punând carul înaintea boilor!

Ordinea firească este:

- investim în capital uman, adică în educaţie, în special în creşe şi grădiniţe (fără de care nu putem vorbi nici de stimularea natalităţii);

- investim în infrastructură;

- stimulăm investiţiile (nu prin scutiri de impozite, ci prin infrastructură şi servicii publice de calitate);

- creăm locuri de muncă bine plătite;

- creştem veniturile din CAS (prin creşterea numărului de locuri de muncă, dar şi prin creşterea venitului mediu).

Numai aşa poţi creşte pensiile. Prin muncă. Asta se numeşte solidaritate intergeneraţională”, arată Biriş, într-o postare pe Facebook.

Consultantul fiscal afirmă că Guvernele noastre de până acum au făcut exact pe dos. „Au tăiat de la investiţii că să crească pensii, ajutoare sociale, alocaţii. Pe datorie pe care apoi o tot rostogolesc. Sper că lucrurile să se schimbe şi să nu ne mai certăm pe pielea ursului din pădure. Munca, şi mai ales munca eficientă şi bine plătită (care nu poate fi decât prin investiţii în capital uman, în infrastructură şi servicii publice de calitate) este singurul mod în care pensiile pot creşte fără să ne nenorocim ca naţie (mai rău decât am făcut-o până acum)!”, conchide Biriş. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările