Cea mai importantă licitaţie din telecom va continua vineri pentru frecvenţele neadjudecate

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) va organiza, vineri, o rundă suplimentară pentru frecvenţele rămase neadjudecate, după ce marţi, în a doua zi de runde primare, cererea nu a mai depăşit oferta în niciuna dintre benzile scoase la licitaţie, a anunţat instituţia.

Ştiri pe aceeaşi temă

"În urma sesiunii de runde primare de licitare susţinute marţi, în cea de a doua zi a licitaţiei de spectru, Comisia anunţă că cererea nu mai depăşeste oferta în niciuna dintre benzile disponibile. Se încheie astfel faza rundelor primare, după desfăşurarea unui număr de trei asemenea runde. Licitaţia va continua cu organizarea de runde suplimentare, întrucât există blocuri de frecvenţe neadjudecate. Prima rundă suplimentară din cele maxim două posibile va fi organizată vineri, 14 septembrie", se arată într-un comunicat al ANCOM.

În prima zi a licitaţiei de spectru, desfăşurată luni, s-au desfăşurat două runde primare. ANCOM a decis să continue rundele primare marţi, după ce instituţia a constatat că cererea a depăşit oferta în cel puţin una dintre categorii.

La rundele suplimentare pot participa toţi ofertanţii, indiferent dacă au obţinut sau nu blocuri de frecvenţe în urma desfăşurării rundelor primare.

În fiecare dintre aceste runde, oricare ofertant va putea prezenta o ofertă în care va indica unul sau mai multe pachete formate din unul sau mai multe blocuri de frecvenţe neadjudecate, precum şi suma pe care este dispus să o achite pentru achiziţionarea unui asemenea pachet.

În urma rundelor suplimentare vor fi determinate ofertele câştigătoare pentru blocurile de frecvenţe rămase neadjudecate după rundele primare, ofertanţii câştigători, precum şi preţurile de bază pe care trebuie să le plătească aceştia.

Licitaţia se va încheia cu runda de alocare în care operatorii pot licita pentru locul dorit în bandă.

Operatorii care participă la licitaţie sunt 2K Telecom (controlată de fratele lui Sebastian Ghiţă), Cosmote România, Orange România, RCS&RDS şi Vodafone România.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările