Ce spune ministrul Muncii despre pakistanezii care ar urma să vină la muncă în România

Ce spune ministrul Muncii despre pakistanezii care ar urma să vină la muncă în România

Marius Budăi FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Muncii Marius Budăi a dat explicaţii cu privire la muncitorii pakistanezi care ar urma să vină la muncă în România. Presa pakistaneză scria de 500.000 de persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

„România este gata să importe peste 0,5 milioane de muncitori pakistanezi până în 2020 din cauza lipsei de resurse umane la domiciliu”, este mesajul transmis de Associated Press of Pakistan, aparţinându-i ambasadorului român în Pakistan.

Ministrul Muncii şi al Justiţiei Sociale, Marius Budăi, a lămurit însă informaţiile, spunând că un astfel de contingent nu este aprobat.

„Nu avem în acest moment un astfel de contingent aprobat. Nu ştiu de unde a apărut această cifră (500.000 de cetăţeni pakistanezi, n.r.). Eu vă spun din punct de vedere al Ministerului Muncii, contingentul pentru anul 2019, la această dată este de 20.000 de persoane aprobat, nici într-un caz un contingent nu se aprobă pentru o ţară anume, ci pentru state terţe global. Am discutat şi cu doamna ministru Carmen Dan, până în acest moment la Institutul pentru Imigranţi avem depuse cereri pentru 6.000 de persoane. Nu ştiu de unde a apărut această cifră (500.000 de cetăţeni pakistanezi, n.r.), într-adevăr noi aşa cum am spus şi în programul de guvernare, ne axăm, în principal, pe aducerea românilor înapoi acasă”, a declarat Marius Budăi.

El a precizat că nu se dă un contingent pentru o ţară anume, ci pentru terţe state la nivel global.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: