Ce soluţii propune BCR pentru clienţii care nu pot plăti ratele

Ce soluţii propune BCR pentru clienţii care nu pot plăti ratele

BCR susţine că are trei soluţii de reorganizare a relaţiei cu banca

Banca Comercială România a anunţat că poate acorda clienţilor care nu-şi pot plăti ratele trei soluţii, astfel încât aceştia să treacă mai uşor peste perioadele de dificultăţi financiare cauzate de epidemia de coronavirus.

BCR anunţă că, indiferent de COVID 19, în funcţie de situaţia individuală, are următoarele soluţii de reorganizare financiară a relaţiei cu banca:

• perioadă de graţie de trei luni la plata ratelor de credit,

• reducerea ratei la credit pe o perioadă limitată de timp,

• extinderea perioadei de derulare a creditului, pentru a diminua suma lunară de plată.

Este normal ca oamenii şi companiile să se întrebe despre ce urmează, dar sistemul bancar este solid şi rezistent pentru a găsi soluţii pe termen scurt şi pe termen lung. Băncile româneşti au experienţa unei crize prin care au trecut şi au învăţat lecţii valoroase, iar soluţiile le vom găsi împreună. Apelul nostru este la calm şi la raţiune pentru că aşa vom găsi cele mai bune soluţii, eficiente şi sustenabile pe termen lung”, a anunţat banca.

În cazul întreprinderilor mici şi mijlocii, în linie cu autorităţile de reglementare, BCR a anunţat că va prelungi facilităţile de creditare pentru capital de lucru care au scadenţă până la sfârşitul lunii iunie, astfel încât să le ajute să îşi desfăşoare activitatea normal în această perioadă dificilă.

„Repetăm apelul la calm şi la pregătirea unor soluţii sistemice, alături de autorităţile legislative şi de reglementare, asociaţii patronale şi asociaţii de clienţi. Vom lucra împreună cu clienţii noştri pentru a găsi măsuri adecvate şi personalizate pentru fiecare caz în parte, care să asigure o relaţie normală şi în viitor, fără a genera costuri nesustenabile sau alte probleme pentru aceştia. 

Este foarte important să gândim pe termen lung soluţii pentru întreaga economie românească – în special soluţii pentru IMM-uri, pentru siguranţa locurilor de muncă, pentru strategii şi măsuri concrete de rezilienţă economică. Aceasta va fi provocarea pe termen lung. Pe termen scurt vom depăşi epidemia, pe termen lung va trebui să începem să ne pregătim cu sprijin masiv pentru întreaga economie”, au mai precizat reprezentanţii băncii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările