Ce amenzi riscă persoanele fizice care nu depun la timp Declaraţia unică

Ce amenzi riscă persoanele fizice care nu depun la timp Declaraţia unică

Termenul limită de depunere a Declaraţiei unice de către persoanele fizice este data de marţi, 31 iulie 2018, cei care nu se încadrează în această limită riscând să fie amendaţi cu până la 500 lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nedepunerea la termenul prevăzut de lege de către persoanele fizice a Declaraţiei Unice se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 500 lei, potrivit art.336 alin.(3) din Codul de Procedură Fiscală”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Finanţe.
 
Potrivit acestuia, Declaraţia poate fi depusă online, prin intermediul aplicaţiei care poate fi accesată la adresa https://declunica.anaf.ro/ , cu numele de utilizator şi parola contului personal din Spaţiul Privat Virtual (SPV), prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro.
 
”De asemenea, Declaraţia Unică se poate depune şi în format hârtie direct la registratura administraţiilor fiscale ale ANAF, sau prin poştă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire”, se arată în comunicat.
Până în prezent au depus Declaraţia Unică un număr de peste 600.000 de persoane fizice, din care online 190.000, de 3,5 ori mai multe decât anul trecut, potrivit ministerului.
 
Persoanele fizice care depun Declaraţia Unică, la Fisc, în format de hârtie, vor fi nevoite să confirme online datele, până la data de 1 septembrie, a spus ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.
 
Pentru depunerea online a declaraţiei până la 31 iulie, se acordă o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 şi plătit integral până la 15 martie 2019. Bonificaţia se acordă corespunzător şi pentru contribuţiile sociale datorate potrivit legii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările