Casa de avocatură Dănilă, Petre şi Asociatii intră pe piaţa de consultanţă fiscală şi recuperări de creanţe şi bunuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa de avocatură Dănilă, Petre şi Asociaţii (DPA) se extinde pe piaţa de consultanţă fiscală şi recuperare bunuri şi creanţe. Ca urmare, DPA a înfiinţat o nouă societate şi a cumpărat 25% acţiunile firmei de recuperări Active Recovery.

Luminiţa Dănilă, senior partner la casa de avocatură, spune că s-a gândit să înfiinţeze “Dănila, Petre şi Asociaţii Consultanţă Fiscală” pentru că aproape jumătate din cazurile administrate de către societatea de avocatură au implicat partea de servicii fiscale.

Reprezentantul casei de avocatură spune că aproximativ 20% din dosarele aflate în lucru la DPA sunt de fraudă. „Avem dosare de fraudă în valoare de aproape 20 de milioane de euro”, a declarat Luminiţa Dănilă.

Achiziţia a 25% din acţiunile Active Recovery va permite casei de avocatură să ofere şi servicii de recuperare creanţe şi bunuri materiale. Active Recovery este înfiinţată în 2009, dar a reuşit să câştige locul 1 în „Top Afaceri România”. Printre clienţii companiei se numără aproximativ 70% dintre societăţile de leasing din România.

Potrivit estimărilor Luminiţei Dănilă, prin integrarea serviciilor de consultanţă fiscală şi de recuperare debite în portofoliul de servicii al DPA, cifra de afaceri a casei de avocatură se va dubla în 2011 faţă de anul 2010.

Alternative ilegale pentru a scăpa de datorie
Marian Comănescu, administrator Active Recovery spune că peste 80% din bunurile recuperate de companie sunt automobile. El susţine că recuperarea de maşini este printre cele mai dificile pentru că sunt multe portiţe legale prin care debitorii pot scăpa.

Una dintre ele este schimbarea maşinilor. „Am constatat, la un debitor din Oradea, că circulă cu un autoturism al cărui proprietar figura cu sediul în Constanţa”, spune administratorul Active Recovery.

O altă modalitate de fraudare este schimbarea seriei de şasiu de la autoturism, urmată de dezmembrarea maşinii, pentru a fi comercializată „la negru”. „De multe ori debitorii schimbă seriile de şasiu, reţeaua de astfel de infractori fiind extinsă în toată Europa. Acesta este şi motivul pentru care avem relaţii bune cu forţele de poliţie din state precum Italia, Germania sau Spania”, a mai declarat Luminiţa Dănilă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite