Bunurile sechestrate în cauze penale, scoase la licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cisternă semiremorcă
Cisternă semiremorcă

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a anunţat că a demarat procedurile de evaluare pentru organizarea primelor licitaţii publice pentru valorificarea bunurilor mobile indisponibilizate în proceduri judiciare penale. Printre acestea se numără şi 43 tone de minereu de mangan, dar şi o aeronavă CESSNA.

În prima jumătate a anului 2017, Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a fost sesizată cu solicitări privind valorificarea următoarelor bunuri mobile: o aeronavă CESSNA, 237 de autoturisme, 4 autovehicule tip ATV, autoutilitară IVECO MAGIRUS (autotractor), cisternă semiremorcă, produse electronice şi electrocasnice, articole de îmbrăcăminte, 24,17 metri cubi de material lemnos, 40 de containere cu role de tablă şi 43,13 tone minereu de mangan.

”Toate aceste bunuri se află în procedurile legale de evaluare, urmând organizarea licitaţiilor publice”, a informat ANABI

În conformitate cu prevederile art. 29 alin (1) din Legea 318/2015, din dispoziţia procurorului, a judecătorului de drepturi şi libertăţi sau a instanţei de judecată, ANABI procedează la valorificarea de îndată a bunurilor mobile sechestrate, în cazurile prevăzute de art. 252 din Codul de Procedură Penală. 

Anul trecut în octombrie, ANABI a centralizat datele, şi s-a constatat că, în cauzele aflate în curs de urmărire penală erau instituite 6960 măsuri asigurătorii, dispuse în 1061 de dosare penale de către 160 unităţi de parchet (1037 măsuri asiguratorii asupra unor sume de bani, 2279 pentru bunuri mobile şi 3644 - bunuri imobile).

                                                                                         

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite