Bugetul general consolidat creşte la 444 miliarde de lei. Ministrul Muncii: Vor fi acoperite toate obligaţiile financiare ale statului

Bugetul general consolidat creşte la 444 miliarde de lei. Ministrul Muncii: Vor fi acoperite toate obligaţiile financiare ale statului

Foto: shutterstock

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat, marţi seară, după adoptarea bugetului, că, în plină criză sanitară şi economică, bugetul general consolidat creşte la 444 miliarde de lei, cu 20 miliarde de lei mai mult decât în 2020 şi cu 75 miliarde de lei mai mult decât în 2019.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2021 au fost adoptate de Parlament! În plină criză sanitară şi economică, bugetul general consolidat creşte la 444 miliarde de lei, cu 20 miliarde de lei mai mult decât în 2020 şi cu 75 miliarde de lei mai mult decât în 2019”, a transmis, marţi seară, ministrul Muncii, potrivit News.ro.
 
Turcan a afirmat că bugetul de anul acesta acoperă toate obligaţiile financiare ale statului şi susţine că este construit pe cel mai mare PIB din istorie, de 1.116,8 miliarde lei, mai mare decât în perioada anterioară pandemiei, pe o creştere economică de 4,3%, susţinută de investiţii şi fonduri europene şi pe o inflaţie medie anuală mică, de 2,4%.
 
Potrivit ministrului Muncii, bugetul alocă 62 miliarde de lei pentru investiţii publice, cea mai mare valoare din ultimele trei decenii. Toate proiectele majore de infrastructură având banii asiguraţi;
 
De asemenea, bugetul din acest an asigură 87,47 miliarde de lei pentru sistemul public de pensii – cel mai mare buget alocat în ultimele trei decenii, acoperind majorarea pentru tot anul 2021, necesarul de finanţare pentru majorarea pensiilor cu 14%
 
Totodată, pentru măsuri de combatere a efectelor pandemiei bugetul prevede 14,38 miliarde de lei şi suplimentează cu 1,9 miliarde de lei finanţarea măsurilor active pe piaţa muncii şi protejarea locurilor de muncă afectate de criza sanitară.
 
Ministrul Muncii a mai afirmat că bugetul nu introduce impozite şi taxe noi şi nici nu le majorează pe cele existente.
 
”Bugetul pentru anul 2021 este un buget curajos, orientat către dezvoltarea României. De aceea, are nevoie de o execuţie bună, însoţită de reforme structurale reale. La Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, vom finaliza în cursul acestui an cele mai ample reforme în domeniul sistemului public de pensii, al sistemului de salarizare, al măsurilor de asistenţă socială şi al politicilor de ocupare”, a mai transmis Turcan.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările