Blue Air a primit prima tranşă dintr-un credit de 300 de milioane de lei

Blue Air a primit prima tranşă dintr-un credit de 300 de milioane de lei

Compania aeriană românească Blue Air anunţă că a primit prima tranşă dintr-un credit de 300.775.000 lei pentru sprijinirea activităţii afectate de pandemie, precizând că se pregăteşte pentru redresare începând cu primăvara anului 2021.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ne bucurăm să anunţăm pasagerii şi partenerii noştri comerciali că, după 6 luni de la adoptarea de către Guvernul României a Memorandum-ului prin care s-a decis sprijinirea companiilor TAROM şi Blue Air pentru a compensa efectele deciziei de suspendare a zborurilor de către statul român, vineri, 23 octombrie 2020, au fost finalizate toate demersurile de operaţionalizare a creditului de 300.775.000 milioane lei acordat de Eximbank cu garanţie de stat. Pentru referinţă, este vorba de un credit pe 6 ani, cu dobânda ROBOR + 4% + comision pentru fondul de risc de 2% pe an, garantat cu o serie de active, inclusiv 75% din acţiunile Blue Air Aviation S.A. şi ale acţionarului principal, Airline Invest S.A.”, arată un comunicat al companiei.

Blue Air precizează că obţinerea acestei finanţări a stat la baza deciziei companiei de reluare a zborurilor regulate începând din luna iulie 2020, făcând posibilă acoperirea pierderilor şi deficitului de lichiditate generate de situaţia de oprirea zborurilor pe perioadă stării de urgenţă.

Astfel, primele trageri din împrumut au fost folosite pentru plata integrală a datoriilor către statul român (ANAF, AACR şi Romatsa).

Compania afirmă că, deşi cererea de zbor este de sub 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, va continua să opereze zboruri spre destinaţiile cele mai solicitate de pasageri. 

În plus, cu ajutorul acestui credit, Blue Air anunţă că va putea începe să rambuseze sumele datorate pasagerilor care au decis că nu mai doresc să călătorească în următoarele 24 de luni şi care au facut deja cerere pentru rambursarea sumelor în numerar. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările