Autostrada Sibiu-Piteşti primeşte 900 de milioane de euro de la UE

Autostrada Sibiu-Piteşti primeşte 900 de milioane de euro de la UE

Comisia Europeană a anunţat joi că a aprobat o finanţare de aproape 900 de milioane de euro pentru construcţia Autostrăzii Sibiu-Piteşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comisia Europeană a aprobat joi o investiţie din Fondul de coeziune în valoare de 875,5 milioane de euro pentru construirea primei etape a autostrăzii Sibiu-Piteşti.

Aceasta va fi prima autostradă care traversează Munţii Carpaţi, permiţând conectivitate neîntreruptă în România pe coridorul Rin-Dunăre al Reţelei transeuropene de transport (TEN-T).

Coridorul va oferi o legătură neîntreruptă în România, de la portul Constanţa de la Marea Neagră la Nădlac, la graniţa cu Ungaria, legând centrul şi vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi.

Comisarul pentru coeziune şi reforme Elisa Ferreira a declarat: „Acest proiect va rezolva un blocaj major în reţeaua de transport din România. Acesta va creşte siguranţa rutieră, va scurta timpul de călătorie şi va reduce costurile pentru pasageri şi mărfuri. Va avea un impact foarte pozitiv asupra economiei şi asupra calităţii vieţii populaţiei locale”.

UE se aşteaptă ca proiectul să fie operaţional începând cu 2026. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările