Autostrada A10 Sebeş-Turda, tronsonul 2, gata în 2021? Cum arată şantierul. Drulă: Trebuie ca cineva să fie foarte rău intenţionat să nu se întâmple asta VIDEO

Autostrada A10 Sebeş-Turda, tronsonul 2, gata în 2021? Cum arată şantierul. Drulă: Trebuie ca cineva să fie foarte rău intenţionat să nu se întâmple asta VIDEO

FOTO Captură video

Există riscuri mari ca lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeş - Turda şi lotul 2 al drumului expres Craiova - Piteşti să nu fie finalizate până la sfârşitul anului, a declarat, în urmă cu câteva zile, consilierul pe probleme de infrastructură din cadrul Cancelariei prim-ministrului, Cristian Pistol.

„Din câte ştiu eu, riscurile sunt mari să nu se finalizeze şi probabil că vor trebui elemente noi care să determine constructorii să finalizeze aceste lucrări. În orice caz, timpul este foarte scurt, din cunoştinţele mele lucrările nu sunt atât de avansate", a afirmat Cristian Pistol, la finalul unei reuniuni organizate marţi cu ocazia Zilei Naţionale a Constructorilor.

Potrivit Hotnews.ro, lucrările la cei circa 25 de kilometri ai Lotului 2 din Autostrada A10 Sebeş - Turda sunt aproape de final. E vorba de ultimii kilometri care aşteaptă să fie finalizaţi după lucrări de mai bine de 7 ani la autostrada A10.

Astfel, fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă, răspune afirmaţilor făcute de consilierul premierului Cîţu şi precizează: „Trebuie ca cineva să fie foarte-foarte rău intenţionat să nu se întâmple asta”.

„Pe Sebeş - Turda Lotul 2 sunt 29 de kilometri care se vor termina anul ăsta. Trebuie ca cineva să fie foarte-foarte rău intenţionat să nu se întâmple asta. Sunt la 98%, mai sunt de pus parapeţi mediani, foarte puţin strat de uzură”, a spus fostul ministru Cătălin Drulă la B1TV, potrivti Hotnews.ro.

Pe site-ul CNAIR, ultimul progres fizic anunţat era de 88,5% în luna iulie. Lotul 2 are o lungime de 24,3 km, însă odată cu deschiderea sa vor fi daţi în trafic alţi circa 4,5 km de autostradă de pe loturile adiacente care nu puteau fi folosiţi până acum.

„Bineînţeles, va fi acest truc retoric. 'Am descoperit că sunt nişte probleme cu proiectele lăsate de Drulă', după care peste o lună 'prin eforturile noii echipe aceste probleme vor fi puse pe roate'. Eu nu mă opresc în trucurile astea politice”, a spus Drulă.

Deschiderea Lotului 2 (24,25 km) ar finaliza practic darea în trafic a întregii autostrăzi A10, după ce în decembrie anul trecut a fost deschis şi Lotul 1 (17 Km). Ambele loturi în lucru încă din 2014.

Întreaga autostradă A10 are o lungime de circa 70 km şi leagă autostrada A1 (Sebeş) cu autostrada Transilvania A3 (Turda).

Potrivit Hotnews.ro, lucrările la Lotul 2 au trenat ani la rândul, faţă de termenul iniţial de 2 ani - parte din vina autorităţilor (documentaţie slabă scoasă la licitaţie, probleme în teren depistate ulterior, avize emise greu sau relocări de utilităţi care s-au lăsat aşteptate), parte din vina constructorului (mobilizare slabă şi probleme financiare).

În ultimii ani Lotul 2 a tot fost dat ca aproape gata, dar niciuna din promisiunile politicienilor de la vârful Transporturilor nu a fost respectată.

În 2019, când la şefia Transporturilor era Răzvan Cuc, se vorbea de finalizarea tronsonului până la final de an. În 2020, ministrul Lucian Bode, pe atunci la cârma Transporturilor, promitea din nou că Lotul 2 şi Lotul 1 vor fi gata până la final de an.

Citeşte şi: Trei puncte critice pe lotul 2 al autostrăzii Sebeş-Turda. Cum vor influenţa deschiderea traficului în 2021

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările