Anul agricol 2015, posibil mai bun decât 2014: 97% din suprafaţa însămânţată astă-toamnă are culturile deja răsărite

Anul agricol 2015, posibil mai bun decât 2014: 97% din suprafaţa însămânţată astă-toamnă are culturile deja răsărite

Vegetaţia din câmp a crescut conform graficelor, arată statisticile oficiale

Datele oficiale, centralizate la Ministerul Agriculturii, arată semne bune pentru anul agricol. Umiditatea este optimă la sol şi aproape tot ce s-a însămânţat în toamnă este „în grafic“ cu evoluţia plantelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Grâul, orzul, orzoaica şi rapiţa însămânţate în toamna anului trecut au răsărit până la această dată pe o suprafaţă de 2,77 milioane de hectare, respectiv 97% din totalul de 2,876 milioane de hectare însămânţate la nivelul întregii ţări.

În acelaşi timp pe doar 1% din suprafaţă (24.749 de hectare) culturile nu au răsărit deloc, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii la solicitarea Agerpres.

„Suprafaţa însămânţată în toamna anului 2014 cu grâu, orz, orzoaică şi rapiţă a fost de 2.876.561 hectare, suprafaţa nerăsărită fiind de 24.749 ha (1%), iar cea răsărită parţial de 73.913 hectare, conform datelor transmise de Direcţiile judeţene pentru agricultură“, se arată în documentul ministerului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările