Anca Paliu Dragu: Salariile bugetarilor ar trebui mărite în funcţie de productivitate şi pe baza unor criterii de performanţă

Anca Paliu Dragu: Salariile bugetarilor ar trebui mărite în funcţie de productivitate şi pe baza unor criterii de performanţă

Parlamentul a votat recent majorarea cu 10% a salariilor pentru toţi bugetarii, începând cu 1 decembrie   FOTO Mediafax

Salariile din sectorul bugetar ar trebui majorate în corelare cu creşterea productivităţii şi în funcţie de criterii de performanţă, apreciază ministrul desemnat pentru portofoliul Finanţelor, Anca Paliu Dragu, care are în vedere stabilirea unor astfel de criterii pe termen mediu.

„Creşterile de salarii cred că ar trebui să fie corelate, în general, cu creşteri de productivitate şi, în special, să aibă la bază şi un set de criterii de performanţă. Aceste creşteri uniforme pentru toată lumea poate ar trebui nuanţate şi să se facă o creştere de salarii puţin diferenţiată în funcţie de performanţe“, a afirmat Dragu Paliu, după audierile din comisiile reunite de Buget-Finanţe.
 
Întrebată dacă se vor majora salariile pentru bugetari cu 10% de la 1 decembrie, ea a spus că măsura se va aplica, dacă legea este publicată şi funcţională.
 
„Ceea ce observăm în sectorul public este o oareşce demotivare a salariaţilor, cred că asta constatăm cu toţii. Probabil că oamenii se aşteaptă la anumite criterii pentru promovare, la o anumită predictibilitate a carierei, elemente care ar putea fi îmbunătăţite pentru funcţionarii publici“, a mai spus Dragu Paliu.
 
Stabilirea unor criterii de performanţă pentru creşterea salariilor reprezintă obiectivul pe termen mediu al ministrului desemnat pentru Finanţe, care spune că nu se pot face „peste noapte“, însă consideră că este util să dea acest semnal funcţionarilor din sectorul public.
 
Pe de altă parte, Dragu a menţionat că a avut o discuţie „foarte bună“ în cursul zilei cu ministrul interimar al Finanţelor, Eugen Teodorovici.
 
„Vom mai discuta în seara aceasta, mâine, zilele următoare pe tema bugetului, dar şi pe toate proiectele pe care dumnealor le au în portofoliu şi sunt destul de avansaţi“, a mai spus ministrul desemnat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările