Ajutorul pentru HoReCa şi prelungirea voucherelor de vacanţă, în primă lectură în şedinţa de Guvern

Ajutorul pentru HoReCa şi prelungirea voucherelor de vacanţă, în primă lectură în şedinţa de Guvern

Virgil Popescu Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul discută, vineri seară, în primă lectură, două acte normative care vizează sectorul HoReCa. Unul vizează prelungirea voucherelor de vacanţă emise în 2019 şi 2020 până la finalul anului 2021, iar cel de-al doilea acordarea ajutorului de 20% din pierderea suferită în 2020 faţă de 2019.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Virgil Popescu a anunţat, vineri seară, că se discută, în primă lectură, două acte normative care vizează sectorul HoReCa. 
 
„Un ajutor de stat de 20% care se calculează din pierderea cifrei de afaceri din 2020 faţă de 2019. Practic, ajutăm toate companiile, indiferent de mărimea lor, din sectorul HoReCa. E un ajutor aşteptat de întregul domeniul şi cred că, cu acest ajutor, în anul 2021 îşi vor reveni”, a declarat Virgil Popescu. 
 
De asemenea, acesta a anunţat prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă emise în 2019 şi 2020 până la finalul anului 2021. 
 
„În cursul anului 2021, când sperăm cu toţii, odată cu vaccinul să treacă această pandemie, să existe practic vouchere care pot fi introduse în circuitul economic”, a mai declarat ministrul Economiei. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările