Ajutorul pentru HoReCa şi prelungirea voucherelor de vacanţă, în primă lectură în şedinţa de Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Popescu Inquam Photos / Octav Ganea
Virgil Popescu Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul discută, vineri seară, în primă lectură, două acte normative care vizează sectorul HoReCa. Unul vizează prelungirea voucherelor de vacanţă emise în 2019 şi 2020 până la finalul anului 2021, iar cel de-al doilea acordarea ajutorului de 20% din pierderea suferită în 2020 faţă de 2019.

Ministrul Virgil Popescu a anunţat, vineri seară, că se discută, în primă lectură, două acte normative care vizează sectorul HoReCa. 

„Un ajutor de stat de 20% care se calculează din pierderea cifrei de afaceri din 2020 faţă de 2019. Practic, ajutăm toate companiile, indiferent de mărimea lor, din sectorul HoReCa. E un ajutor aşteptat de întregul domeniul şi cred că, cu acest ajutor, în anul 2021 îşi vor reveni”, a declarat Virgil Popescu. 

De asemenea, acesta a anunţat prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă emise în 2019 şi 2020 până la finalul anului 2021. 

„În cursul anului 2021, când sperăm cu toţii, odată cu vaccinul să treacă această pandemie, să existe practic vouchere care pot fi introduse în circuitul economic”, a mai declarat ministrul Economiei. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite