Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut cu 7,4% la 10 luni, susţinute de industria alimentară

Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut cu 7,4% la 10 luni, susţinute de industria alimentară

Vânzările de alimente au crescut cel mai mult

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a crescut cu 7,4% în primele zece luni, în special pe fondul vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun, care au fost mai mari cu 17,1%, potrivit datelor INS.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comerţul carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a crescut cu 5,8%, iar vânzările de produse nealimentare cu 0,9%.

Octombrie: mai puţină mâncare, mai mult carburant

În octombrie, comerţul cu amănuntul a avut un avans de 0,4% faţă de septembrie ca urmare a creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate cu 6,2%.

În octombrie s-au înregistrat scăderi la vânzările de produse nealimentare (-2,3%) şi la cele de produse alimentare, băuturi şi tutun (-0,3%).

În schimb, comparativ cu octombrie anul trecut, comerţul cu amănuntul a consemnat afaceri mai mari cu 11,1%, după ce vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au avut o creştere cu 23,8%, cele de carburanţi pentru autovehicule în magazine specializate cu 8,6%, iar vânzările de produse nealimentare cu 3,3%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările