Adevărul LIVE: Care sunt rezervele României de a se reface după pandemie?

Adevărul LIVE: Care sunt rezervele României de a se reface după pandemie?

Mircea Coşea Foto Eduard Enea

Îtrebarea este simplă. Răspunsul nu. Vectorii care trebuie introduşi în ecuaţie sunt multipli: sărăcie, metalitate tradiţională a dezvordinii sociale, politizare excesivă a tuturor nivelelor administraţiei publice, reacţii întârziate sau inexistente. Pandemia va trece. Urmează un moment de decont naţional şi nu numai în cazul României.

Pe noi însă ne interesează capacitatea noastră de a ne relansa economia şi dacă, în paralel cu măsurile specifice împotriva răspândirii epidemiei, le luăm şi pe cele care vor permite reluarea activităţii în sectoarele acum dur afectate de stagnare sau/şi şomaj.
 
Urmează timpuri şi mai grele care s-ar putea conexa cu o criză alimentară mondială care deja este anunţată de rapoarte oficiale care vorbesc despre perspectiva de a avea, foarte curând, pe plan global, jumătate de miliard de oameni suplimentar care vor fi afectaţi de urmările pandemiei asupra pieţelor de muncă.
 
Suntem pregătiţi pentru ce urmează?
 
Pe această temă, încercăm să găsim un răspuns în discuţia dintre jurnalistul Cristian Unteanu şi prof.univ.dr. Mircea Coşea, pe Adevărul LIVE, începând cu ora 14:00.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: