90% din personalul Remar SA Pascani - trimis acasa din lipsa comenzilor

Consiliul de Administratie al SC Remar SA Pascani a decis ca activitatea societatii sa fie sistata in intervalul 12 decembrie 2001 - 14 ianuarie 2002. La poarta 1 a uzinei de revizie a vagoanelor de

Consiliul de Administratie al SC Remar SA Pascani a decis ca activitatea societatii sa fie sistata in intervalul 12 decembrie 2001 - 14 ianuarie 2002. La poarta 1 a uzinei de revizie a vagoanelor de tren transport calatori (clasa a II-a si vagoanelor de marfa si de fabricare a materialului rulant), membrii CA au lipit un afis in care motivau sistarea activitatii prin lipsa comenzilor. In hale sunt vagoane in lucru, numai ca nu exista certitudinea decontarii lucrarilor de revizie. Din totalul de 2.300 salariati, circa 90% au preferat concedii fara plata, concedii de odihna sau medicale pana la sperata redresare financiara de la inceputul anului viitor. In prezent, numai lucratorii sectiei export isi desfasoara activitatea. Desi initial au amenintat ca vor protesta, muncitorii Remar par resemnati, multumiti pentru moment de prima de Craciun, de un milion de lei. Remar Pascani are de recuperat circa 80 miliarde de lei, in vreme ce datoriile catre bugetul de stat si alti creditori depasesc 100 miliarde lei. Prefectul de Iasi, Corneliu Rusu Banu, a precizat ca pana la reluarea activitatii trebuie gasita o solutie de redresare a uzinei de revizie a vagoanelor de tren.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: