Statele Unite au amenințat Raiffeisen Bank cu sancțiuni pentru desfășurarea de afaceri în Rusia

0
Publicat:

Potrivit portalului EUobserver, Trezoreria Statelor Unite a avertizat RBI că riscă să fie eliminată din sistemul financiar american dacă va continua să opereze în Federația Rusă, ajutând astfel, potrivit Washingtonului, armata rusă.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Trezoreria SUA a amenințat Raiffeisen Bank International (RBI) cu sancțiuni pentru desfășurarea de afaceri în Rusia, relatează portalul EUobserver. Potrivit informațiilor sale, agenția a avertizat RBI că riscă să fie eliminată din sistemul financiar american dacă va continua să opereze în Federația Rusă, ajutând astfel, potrivit Washingtonului, armata rusă. Oficialul Departamentului Trezoreriei SUA, Anna Morris, a discutat joi și vineri acest subiect la Viena cu reprezentanții guvernului austriac și ai conducerii RBI, scrie EUobserver.

Raiffeisen Bank a declarat portalului în acest sens că „în principiu, nu comentează public discuțiile cu oficialii guvernamentali”.

Raiffeisenbank operează în Rusia din 1996 și este o subsidiară a Raiffeisen Bank International AG, unul dintre cele mai mari grupuri bancare austriece. 

Raiffeisenbank ocupă locul 10 la capitolul active în rândul instituțiilor de credit rusești. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite