Specialiştii în criptomonede avertizează: Bitcoin s-ar putea prăbuşi la o treime din valoarea actuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Bitcoin ar putea să se prăbuşească şi să ajungă la valoarea de 10.000 de dolari, avertizează analiştii, ptrivti CNBC.

Declaraţiile vin de la Scott Minerd, preşedintele Guggenheim Investments, o companie de investiţii financiare şi consultanţă care gestionează active de peste 245 miliarde de dolari

„Când mă uit la istoria criptomonedei şi la punctul în care am ajuns, cred că este probabilă o cădere de 70 - 80 %, până la 10.000 - 15.000 de dolari", a spus Minerd, într-un într-un interviu pentru CNBC, potrivit Antena3.

„Nu m-aş grăbi să cumpăr Bitcoin şi nu văd niciun motiv să-l deţin chiar acum", a adăugat el

Bitcoin se tranzacţionează în prezent la aproximativ 33.300 de dolari, la jumătate faţă de recordurile de peste 60.000 de dolari pe care le-a atins în urmă cu trei luni.

Scăderea preturilor  a fost determinată de mai mulţi factori: creşterea controlului impus de state precum China asupra pieţei de criptomonede, criticile legate de impactul pe care generarea de criptomonede îl are asupra mediului şi îngrijorările privind valoarea inerentă a acestui activ.

Poziţia din prezent a şefului de la Guggenheim Investments reprezintă o schimbare radicală faţă cea exprimată în trecut, când se declara un fan al Bitcoin.

În decembrie, Minerd a estimat că valoarea unitară a acestei criptomonede ar trebui să ajungă la aproximativ 400.000 de dolari.

În luna mai, investitorul şi-a revizuit poziţia şi a scris pe reţelele sociale că Bitcoin a devenit o bulă speculativă similară celei din secolul al XVII-lea, în care bulbii de lalele erau vânduţi la preţuri exorbitante.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite