Societe Generale se extinde pe plan global

0
Publicat:

Societe Generale, al treilea mare creditor francez, şi compania americană de gestionare de active AllianceBernstein au lansat oficial societatea lor mixtă pe segmentul "cash equities and equity research", au anunţat marţi cele două instituţii financiare, transmite Reuters.

foto logo Societe Generale
Foto: Getty Images

Proiectul a fost iniţiat de directorul general al SocGen, Slawomir Krupa, cu puţin înainte de a prelua conducerea băncii franceze, şi face parte din eforturile instituţiei de a ţine pasul cu competitorii mai mari, cum ar fi BNP Paribas în Franţa şi băncile americane Goldman Sachs şi JP Morgan.

Societe Generale speră că societatea mixtă o va ajuta să obţină mai mulţi clienţi, în special pe segmentul Ofertelor Publice Iniţiale (IPO), şi să se extindă dincolo de pieţele sale de bază din Europa.

Şi rivala BNP Paribas a extins în SUA divizia sa de "equity research", după ce a achiziţionat compania Exane în 2021.

"Această societate mixtă ilustrează capacitatea Societe Generale de a dezvolta căi inovative pentru a extinde ofertele către clienţi şi pentru a creşte valoarea băncii, în beneficiul investitorilor şi clienţilor, valorificând mai bine sinergiile în cadrul grupului şi sporind sustenabilitatea veniturilor", a declarat Krupa.

Societatea mixtă se va numi Bernstein, va avea peste 750 se angajaţi şi două entităţi juridice separate, una cu sediul în New York pentru regiunea America şi alta în Londra pentru Europa şi Asia. Robert van Brugge, care anterior a condus divizia de cercetare a AllianceBernstein, a fost numit director general al Bernstein, iar Stephane Loiseau, şeful diviziei SocGen de "cash equities", devine adjunctul lui. 

Grupul bancar francez are succes la nivel internațional, iar filiala sa din România, BRD, a obţinut un profit net de 1,66 miliarde de lei în 2023, în creştere cu 24%, comparativ cu 1,34 miliarde de lei în 2022, iar rentabilitatea capitalului a atins 21% faţă de 15,9% în 2022.

Veniturile anuale ale Grupului BRD au atins 3,83 miliarde de lei, faţă de 3,46 miliarde de lei în 2022, în creştere cu 10,8%, volumele mai mari şi ratele ridicate ale dobânzilor de piaţă fiind principalele motoare de creştere. Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 15% la nivel anual.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite