Sistemele fotovoltaice pot fi cumpărate şi în leasing. Ce avantaje au şi în cât timp se amortizează investiţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Oficialii europeni au îndemnat în numeroase rânduri statele membre să investească în energie regenerabilă, propunându-şi încă de anul trecut, când nu exista criza energetică provocată de invazia rusă asupra Ucrainei, să majoreze cantitatea de energie regenerabilă pe care o utilizează şi în paralel să scadă consumul de energie până în 2030.

Prin Planul Naţional Integrat Energie-Schimbări Climatice, ţinta naţională propusă de România pentru anul 2030 pentru energia regenerabilă este de 27,9%. Cu toate acestea, în anul 2019, Comisia Europeană a recomandat României să majoreze, până la „cel puţin” 34%, ţinta privind ponderea energiei din surse regenerabile în consumul final brut de energie, reprezentând contribuţia României la atingerea obiectivelor Uniunii până în 2030.

Aceste ţinte nu pot fi însă atinse atât de uşor, pe lângă măsurile luate de stat în privinţa prosumatorilor (persoane fizice sau juridice care produc şi introduc în Sistemul Energetic Naţional energia rămasă în urma consumului propriu) fiind nevoie şi de sprijinul companiilor private din domeniul energetic.

Una din cele mai cunoscute companii private din domeniul energiei fotovoltaice, E-acumulatori.ro, vine în întâmpinarea persoanelor juridice care vor să diminueze cheltuielile la facturile de energie electrică şi să devină prosumatori, cu o soluţie pentru achiziţionare a sistemelor fotovoltaie în sistem de leasing. Compania promovează, astfel, producerea de energie din surse regenerabile, din sursă solară, lansând încă de anul trecut linii de creditare atât pentru persoane fizice, cât şi juridice.

În loc să plăteşti factura de energie, plăteşti rata de leasing

Instalarea de sisteme fotovoltaice aduce o serie largă de beneficii, iar acum le poţi achiziţiona şi în rate. Afacerea ta poate deveni, astfel, eficientă din punct de vedere energetic, iar costul facturii la energie electrică va scădea semnificativ.

"Pentru companii oferim opţiunea de plată în rate fixe lunare pentru instalarea de sisteme de energie regenerabilă, iar rata este acoperită din economia la factura de energie. Susţinem consumatorii care vor să contribuie activ la tranziţia spre un viitor verde, energie produsă din surse regenerabile şi astfel promovăm susţinut o viaţă sustenabilă şi eficientă energetic", a declarat Dan Tudose, CEO e-acumulatori.ro

Pe termen lung, panourile solare ar putea deveni principala sursă de producere a energiei electrice în Uniunea Europeană şi implicit în România. În 2020, producţia totală netă de energie electrică în UE a fost de 2,781 TWh, dintre care sursele de energie regenerabilă au reprezentat 38%. Cu siguranţă, în prezent, procentul este mai ridicat. Achziţionarea în leasing a unor sisteme fotovoltaice reprezintă soluţia optimă pentru companiile care vor să devină verzi şi care nu au posibilitatea de a investi într-o singură etapă. Rata este acoperită din economiile realizate după implementarea sistemelor fotovoltaice.

Plată în rate fixe lunare – o nouă soluţie pentru instalarea de sisteme de energie regenerabilă

Clienţii au posibilitatea de finanţare, de la 6 până la 60 de rate, pentru o valoare de până la 1 milion de lei. Achitarea ratelor se realizează, ulterior, prin producerea independentă de energie electrică cu ajutorul sistemelor fotovoltaice. De asemenea, companiile mai pot accesa achiziţionarea sistemelor de energie regenerabilă prin alegerea unui credit pe o perioadă de până la 120 de luni.

"Un aspect foarte important este faptul că business-urile, companiile, au opţiunea unei finanţări în sistem leasing, pe o perioadă de până la 5 ani, cu un avans de 5%. Este un pas înainte pentru sectorul energetic local şi, mai important, este un progres pentru facilitarea producţiei de energie din surse regenerabile", a adăugat Dan Tudose.

Consumatorii industriali au posibilitatea de a achiziţiona între 30 şi 100 de panouri fotovoltaice, ori chiar sisteme de 2 megawaţi.

E-acumulatori.ro oferă asistenţă pe tot parcursul procesului, iar clienţii sunt consiliaţi de specialişti în toate etapele, cu ajutorul ofertelor  personalizate ale opţiunilor de achiziţie. În funcţie de necesarul energetic se realizează un proiect de fezabilitate, oferind mai multe variante clientului pentru a deveni cât mai sustenabil.

Beneficiile panourilor fotovoltaice

Sistemele de panouri fotovoltaice contribuie la reducerea sau chiar la eliminarea completă a costurilor cu facturile de electricitate, indiferent dacă vorbim de un consumator casnic, sau unul industrial. Pe lângă independenţa energetică, aceştia pot deveni prosumatori (mici producători de energie care poate livra surplusul în reţeaua naţională) şi pot beneficia de subvenţii importante de la stat prin programele dedicate derulate de Ministerul Mediului sau Administraţia Fondului de Mediu.  

Panourile fotovoltaice se instalează rapid, de către echipe de profesionişti, sistemele fiind dimensionate corect la consumul anual de energie. Chiar şi încălzirea casei prin intermediul pompelor de căldură eficiente energetic, se poate realiza cu ajutorul sistemelor de energie regenerabilă.

Odată instalat, un sistem de panouri fotovoltaice necesită mentenanţă minimă. Acesta va furniza electricitate într-un mod sigur şi curat, având o durată de viaţă de 25-40 de ani. Mai mult, panourile fotovoltaice au garanţie şi până la 25 de ani. Datorită acestei durate mari de viaţă, sistemele fotovoltaice reprezintă un beneficiu transmisibil, astfel casele se pot vinde, lăsa moştenire sau pot contribui la obţinerea un certificat energetic superior. Mai mult, furnizează o cantitate considerabilă de energie electrică în aproape tot timpul anului.

„Există beneficii importante şi pentru companiile şi consumatorii industriali care aleg să instaleze panourile fotovoltaice. Chiar dacă vorbim de clădiri de birouri, parcări publice şi private, hale industriale, sere sau ferme agricole, sistemele fotovoltaice asigură scăderea costurilor fixe şi creşterea exponenţială a eficienţei energetice. Investiţia se face o singură dată, se amortizează într-un timp scurt, iar energia se produce şi se consumă local, zi de zi, ori de câte ori este nevoie”, a adăugat Tudose.  

Nu în ultimul rând, aceste soluţii sunt sigure şi prietenoase cu mediul înconjurător. Utilizarea energiei produsă de sistemele de panouri fotovoltaice va duce la un consum redus de combustibili, reducând astfel poluarea şi emisiile de gaze cu efect de seră. Panourile fotovoltaice generează o energie curată, ajutând la construirea unui viitor mai verde. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite