Singurul om din lume care a deţinut 1 milion de Bitcoin, Mircea Popescu, a fost găsit mort în Costa Rica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bitcoin

Mircea Popescu, unul dintre primii adepţi ai criptomonedei Bitcoin, cercetător în zona crypto şi antreprenor, a fost găsit înecat în Costa Rica, potrivit unor surse din lumea criptomonedelor citate de presa costaricană.

Tuur Demeester, investitor în monede digitale şi autor al cărţii Bitcoin Reformation, a postat pe Twitter că unul dintre pionierii Bitcoin-ului, Mircea Popescu, a fost găsit mort.

A fost găsit înecat în Costa Rica, a scris el.

Potrivit canalului local , un turist străin în vârstă de 43 de ani a fost găsit înecat pe plaja Hermosa din provincia Puntarenas, Costa Rica. Deşi afirmă că este vorba despre un „turist polonez”, CRHoy spune că numele lui este Mircea Popescu.

Antreprenor, investitor, autor şi cercetător, Mircea Popescu a crescut în Cluj-Napoca, Transilvania, şi a trăit în Statele Unite, Mexic, Costa Rica şi Egipt.

În 2008 a lansat Trilema, un blog pe probleme sociale şi personale. Începând din 2012, el scria despre Bitcoin (BTC) şi criptomonede. În aprilie 2012, el a fondat unul dintre primele servicii de tranzacţionare prietenoase Bitcoin, MPEx. Serviciul a fost investigat de SEC din SUA.

În 2014 a plătit toate facturile non-profit din spatele sistemului de operare OpenBSD pentru a aduce un omagiu contribuabililor săi pentru „abordarea de securitate limitată”. Liderul OpenBSD, Theo de Raadt, a recunoscut că acest sistem de operare ar fi întrerupt într-adevăr operaţiunile dacă finanţarea nu ar fi putut fi asigurată.

Omul şi mitul comunităţii criptografice, Mircea Popescu a insistat că este singura persoană care deţine vreodată un milion de Bitcoin (BTC).

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite