Scandalul emisiilor: Grupul Volkswagen a fost amendat cu 5 milioane de euro în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul auto german Volkswagen a fost amendat de Autoritatea pentru concurenţă din Italia cu 5 milioane de euro, „din cauza practicilor comerciale incorecte“, deoarece „consumatorii au fost greşit informaţi în reclame cu privire la nivelul de poluare al vehiculelor diesel“, transmite DPA, citată de Agerpres.

Grupul Volkswagen este acuzat că a manipulat testele de poluare a 11 milioane de automobile diesel la nivel mondial, prin dotarea acestora cu softuri ilegale care au redus nivelul emisiilor. Dintre acestea, 700.000 de automobile au fost comercializate pe piaţa din Italia.

Autoritatea pentru concurenţă din Italia a precizat că amenda de 5 milioane de euro este nivelul maxim care poate fi impus în astfel de circumstanţe. Ea reprezintă aproximativ 7 euro pentru fiecare maşină echipată cu softul ilegal care a fost vândută pe piaţa italiană. Subsidiara Volkswagen din Italia a anunţat că va face apel împotriva amenzii, potrivit Agerpres.

Grupul Volkswagen este ţinta unor procese în Statele Unite, Coreea de Sud şi alte ţări, unde ar putea suporta costuri de ordinul miliardelor de dolari, legate de manipularea testelor de poluare, cel mai mare scandal din istoria companiei. Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite