Cristian Buşoi şi Adriana Săftoiu acuză un „non-combat“ făcut de unii liberali cu PSD la alegerile locale din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Buşoi. FOTO Cosmin Iftode
Cristian Buşoi. FOTO Cosmin Iftode

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a declarat, luni, că PNL a avut o atitudine de „noncombat“ la alegerile locale faţă de PSD în Capitală, fără a nominaliza însă sectoarele vinovate, iar vicepreşedintele liberal Adriana Săftoiu a precizat că nu poţi bate PSD "dacă eşti îndatorat" faţă de social-democraţi, potrivit News.ro.

Cristian Buşoi a explicat, luni, la alegerile interne din filiala PNL Sector 6, că unul din motivele pentru care liberalii au pierdut alegerile locale din Bucureşti este „noncombatul" conducerii şi membrilor de partid faţă de PSD. Buşoi a spus că mai multe sectoare se fac vinovate de această atitudine, însă nu a vrut să facă nominalizări, potrivit News.ro. 

„PNL Bucureşti a avut câteva momente în care a avut şi ezitări, poate şi greşeli. Cea mai mare greşeală pe care a făcut-o în campania electorală este aceea că nu toate organizaţiile de sector au arătat că vor să se lupte cu PSD. Spun foarte clar că noncombat-ul cu PSD nu se va mai întâmpla în Bucureşti. De astăzi, din momentul în care noua conducere s-a aşezat la cârma organizaţiei Bucureşti, din momentul în care începem să completăm conducerile organizaţiilor PNL Bucureşti cu preşedinţii celor şase sectoare lupta cu PSD începe cu toată forţa. De astăzi declarăm război total administraţiei de stânga şi administraţiei PSD din Bucureşti. În toamnă liberalii trebuie să facă campania ori PNL, ori PSD“, a declarat Buşoi.

Europarlamentarul liberal a adăugat că se aşteaptă ca după noua rundă de alegeri din PNL, în sectoare, astfel de lucruri să nu se repete la alegerile parlamentare din acest an.

Prim-vicepreşedintele coordonator al PNL de la Capitală, Adriana Săftoiu, a avut o intervenţie mai dură. Aceasta a subliniat că la aceste alegeri, precum şi cele din anii trecuţi, au demonstrat că „Bucureştiul nu este un oraş de dreapta", iar liberalii nu s-au străduit suficient pentru a câştiga procente, considerând că unii lideri PSD nu pot fi învinşi. „E foarte greu să faci opoziţie PSD dacă ai datorii faţă de social-democraţi. Mi-e greu să folosesc cuvântul blat, dar un noncombat a avut loc", a spus Săftoiu.

Purtătoarea de cuvânt a loberalilor a mai spus că acum PNL trebuie să se lupte cu PSD, nu să se lupte în interior, şi a criticat atitudinea social-democraţilor. Aceştia „sunt bine-mersi cu un preşedinte condamnat penal şi niciun muşchi nu li se mişcă pe faţă când zic că vor binele României“, a afirmat Săftoiu.

Mironescu, primul câştigător al alegerilor interne

Liberalul Răzvan Mironescu, fost candidat PNL la Primăria Sectorului 6, a fost ales, luni, preşedinte al organizaţiei liberale din acest sector, primul în care au fost organizate alegeri interne după demisiile provocate de înfrângerile din alegerile locale din primăvară. Mironescu a câştigat alegerile interne în faţa altor 4 candidaţi, obţinând 112 din cele 215 voturi exprimate, în cadrul unui scrutin direct al membrilor PNL Sector 6.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite