Sărbătorile de iarnă aduc vânzări cu 28% mai mari decât media lunară. Ce se cumpără

0
Publicat:

Sărbătorile de iarnă aduc vânzări cu 28% mai mari decât media lunară anuală, în rândul magazinelor online, cele mai mari creșteri fiind înregistrate la mobilier, accesorii şi produse pentru copii.

Cadouri frumos împachetate sub bradul de Crăciun
Sărbătorile de iarnă aduc vânzări cu 28% mai mari decât media lunară

Luna decembrie, perioadă a Sărbătorilor de iarnă, aduce magazinelor online vânzări cu 28% mai mari decât media lunară anuală, potrivit unui studiu realizat de Aqurate, platformă SaaS bazată pe Inteligenţă Artificială (AI) care crește conversiile din eCommerce prin interpretarea datelor.

„Sărbătorile de Crăciun sunt un nou vârf al perioadei de cumpărături, în eCommerce. Și de această dată, am analizat un eșantion reprezentativ de magazine online, iar măsurătorile arată o creștere generală a vânzărilor de 28%. Ce vedem diferit față de Black Friday, altă perioadă de maxim de care doar ce am trecut, este un accent mai mare pe mobilier, echipamente și accesorii, și o reducere a creșterii pentru o zonă esențială de Black Friday, categoria electronicelor”, declară Vlad Marincaș, CEO și cofondator Aqurate.

Top 7 al creșterilor vânzărilor online înregistrate în decembrie este ocupat, pe categorii, de:

• Mobilier, + 58,8%

• Echipamente și accesorii, + 53,4%

• Produse pentru copii și bebeluși, + 50,9%

• Cărți și multimedia, + 48,8%

• Artă și divertisment, + 27,8%

• Alimente, băuturi și tutun, + 27,6%

• Electronice, + 23,5%

Aqurate ajută la colectarea datelor cu care interacționează utilizatorii magazinelor online și la introducerea acestora în motorul de recomandare de produse. Soluția AI este bazată pe analizarea și interpretarea unor volume mari de date privind comportamentul clienților - produse cumpărate, click-uri, produse adăugate în coș și altele. Aceasta compară acțiunile similare ale diferiților utilizatori și estimează, prin intermediul inteligenței artificiale, ce ar putea prezenta interes pentru fiecare utilizator.

Aqurate, platformă SaaS bazată pe inteligenţă artificială care ajută companiile din eCommerce să îşi folosească datele pentru a creşte, a fost fondată în 2019 de Vlad Marincaş, Tudor Goicea, Lisardo Erman si Raul Mazilu. Platforma a atras, până în prezent, finanțări în valoare de aproximativ 500.000 de Euro. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite