Sam Altman, repus în funcţia de director executiv al OpenAi, la o săptămână de la înlăturare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sam Altman, cofondatorul OpenAI, va reveni ca șef la doar câteva zile după ce a fost concediat de consiliu, a spus compania potrivit Bloomberg.

Sam Altman
Sam Altman, cofondatorul OpenAI, repus în funcție Foto Getty Images

Acordul „în principiu” implică numirea unui nou membru al consiliului de administrație, a adăugat compania de tehnologie.

Aștept cu nerăbdare să mă întorc la OpenAI”, a spus Altman într-o postare pe X, fosta Twitter.

El a adăugat: „Îmi place OpenAI și tot ceea ce am făcut în ultimele zile a fost în serviciul menținerii acestei echipe și misiunii sale împreună”.

El a adăugat că firma se va baza pe „parteneriatul său puternic cu Microsoft”.

Săptămâna trecută, consiliul de administrație a decis să-l îndepărteze pe domnul Altman, ceea ce a dus la demisia cofondatorului Greg Brockman, trimițând compania vedetă AI în haos.

Decizia a fost luată de cei trei membri ai consiliului de administrație care nu sunt angajați, Adam D'Angelo, Tasha McCauley și Helen Toner, și un al treilea co-fondator și om de știință șef al companiei, Ilya Sutskever.

Dar luni, domnul Sutskever și-a cerut scuze și a semnat scrisoarea personalului prin care a cerut consiliului să inverseze cursul.

Microsoft, cel mai mare investitor în OpenAI, i-a oferit apoi domnului Altman un loc de muncă la conducerea „o nouă echipă avansată de cercetare AI” la gigantul tehnologic.

Miercuri, OpenAI a declarat că a fost de acord cu revenirea lui Altman la compania de tehnologie, în principiu, și că va reconstitui parțial consiliul de administrație care l-a demis.

Fostul co-CEO Salesforce, Bret Taylor, și fostul secretar al Trezoreriei SUA, Larry Summers, se vor alătura actualului director Adam D'Angelo, a spus OpenAI.

Într-o postare pe X, Brockman a mai spus că se va întoarce la firmă.

Emmett Shear, care fusese numit director executiv interimar al OpenAI, s-a declarat „profund încântat” de revenirea domnului Altman după aproximativ „72 de ore foarte intense de muncă”.

Am venit în OpenAI, nu eram sigur care ar fi calea corectă”, a spus el, dar a adăugat că reintegrarea lui Altman „a fost calea care a maximizat siguranța alături de a face bine de către toate părțile interesate implicate”.

Șeful Microsoft, Satya Nadella, a declarat că firma a fost „încurajată de schimbările aduse consiliului OpenAI”.

Credem că acesta este un prim pas esențial pe calea către o guvernare mai stabilă, mai bine informată și mai eficientă”.

Microsoft a investit foarte mult în OpenAI, dar legăturile sale nu se extind la sala de consiliu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite