Rusia propune o taxă pentru companiile petroliere, pentru un fond de remediere a dezastrelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a propus în cadrul summit-ului G20 de la Toronto o taxă specială asupra companiilor petroliere, fondurile urmând să fie vărsate într-un fond care să asigure remedierea dezastrelor ecologice, precum cel din Golful Mexic, relatează Reuters.

"Una dintre idei, care necesită încă discuţii, este de a colecta bani de la marile companii internaţionale care produc petrol, bani care să fie plasaţi într-un fond special consolidat pentru asigurarea unor astfel de riscuri", a arătat Medvedev.

Rusia, unul dintre cei mai mari producători de petrol şi gaze din lume, a acordat o atenţie deosebită reacţiei BP la dezastrul din Golful Mexic, cea mai mare catastrofă ecologică din istoria Statelor Unite, parţial şi pentru că 25% din producţia de petrol a grupului britanic este asigurată de joint-venture-ul rusesc TNK-BP, comentează Reuters.

Liderii G20 au cerut companiilor petroliere să se asigure că urmează toate reglementările menite să prevină astfel de incidente.

Medvedev a mai afirmat, la summit-ul de la Toronto de la sfârşitul săptămânii trecute, că Rusia este pregătită să introducă în camera inferioară a parlamentului un proiect legislativ împotriva poluării, pentru a proteja ţărmurile ruseşti de eventuale deversări petroliere.

Între timp, BP a anunţat că dezastrul din Golful Mexic a provocat costuri care au ajuns la 2,65 miliarde de dolari, depăşind pragul de 100 de milioane de dolari pe zi.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite