Rusia ar putea impune taxe la importul de mobilier din „țări neprietenoase”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociația întreprinderilor din industria mobilei și prelucrarea lemnului din Federația Rusă a propus ca taxa să fie stabilită la un nivel de 60%. Exportatorii ruși au pierdut 60% din piețele tradiționale după aplicarea sancțiunilor occidentale.

Mobilier divers. Foto: Arhiva Adevărul
Mobilier divers. Foto: Arhiva Adevărul

Asociația Întreprinderilor de Mobilier și Prelucrare a Lemnului din Rusia (AMDPR) a trimis o scrisoare Ministerului Industriei și Comerțului cu o propunere de a introduce taxe de protecție la importul de mobilier și materii prime pentru fabricarea acestuia din țări neprietenoase, scrie ziarul Izvestia, citând un document al AMDPR.

Potrivit ziarului, solicitarea AMDPR propune stabilirea de taxe la importul de mobilier pentru țările neprietenoase în valoare de 60% și pentru toate celelalte de 10%. O astfel de propunere se datorează sancțiunilor, din cauza cărora firmele din complexul industriei lemnului (TIC) și-au mărit de multe ori costurile logistice. S-au pierdut și peste 60% din piețele tradiționale de vânzare, reiese din document.

Ministerul Industriei și Comerțului a declarat publicației că va lua în considerare propunerea în timp util.

Directorul general AMDPR, Timur Irtuganov, a mai declarat pentru ziar că la începutul anului, ponderea importurilor de mobilă era de 41% din totalul vânzărilor, iar în primăvară a scăzut la 30%.

Mobilierul rusesc nu este inferior modelelor occidentale de top în ceea ce privește designul, calitatea produsului, perioadele de garanție, utilizarea materialelor sau eficacitatea tehnologică. Putem satisface cu ușurință întreaga piață internă din punct de vedere al volumului de producție și va mai rămâne în continuare. pentru export”, a adăugat directorul AMDPR. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite