Rovinieta ar putea fi plătită doar pe jumătate în starea de alertă şi deloc în starea de urgenţă. Cine a depus proiectul de lege

0
0
rovinieta

Rovinieta ar putea fi plătită doar pe jumătate în perioada stării de alertă şi deloc în perioada stării de urgenţă, dacă Parlamentul va aproba un proiect de lege pentru modificarea OUG privind tarifele de utilizare a drumurilor publice.

Proiectul de lege pentru modificarea OUG . 15/2002 privind introducerea tarlfului de utillzare a retelei de drumuri natlonale din Romania a fost depus recent la Senat de fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc.

„Pe durata staăii de asediu şi a stării de urgenţă instituite conform legii, tarifele de utilizare prevăzute in Anexa nr. 1 se suspendă de la plată şi verificare. Tarifele de utilizare achitate valabile la data instituirii stării de asediu sau, după caz, a starii de urgenţă îşi prelungesc de drept valabilitatea pe perioada acestor măsuri”, se arată în proiectul de act normativ.

În sprijinul iniţiativei sale, parlamentarul PSD Răzvan Cuc a invocat faptul că din cauza restricţiilor de circulaţie impuse de pandemie, „oamenii nu se mai pot deplasa liber, prin urmare nu pot fi obligati sa plateasca pentru ca nu îşi pot exercita pe deplin acest drept”. „Suntem obligati sa facem aceasta minima reparatie. Suntem datori sa facem tot ce ne sta m putere pentru a reduce presiunea de pe umerii romanilor”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

rovinieta-aprilie-2021
Economie


Ultimele știri
Cele mai citite