Romgaz: Nu vedem motiv real să asistăm la creşteri de preţ la gaze de la 1 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romgaz susţine că nu există motive pentru scumpirea gazelor de la 1 iulie
Romgaz susţine că nu există motive pentru scumpirea gazelor de la 1 iulie

Romgaz nu vede niciun motiv real să asistăm la creşteri de preţ la gaze naturale odată cu liberalizarea pieţei, de la 1 iulie 2020.

Romgaz anunţă că, începând cu data de 1 iulie, va continua să asigure cantitatea necesară aprovizionării cu gaze atât pentru furnizorii consumatori casnici, cât şi pentru clienţii industriali, păstrându-şi astfel pozitia de jucător important pe piaţa de gaze naturale.

Adrian Volintiru, Directorul General al Romgaz, a declarat: „Romgaz continuă politica de dezvoltare şi implicare pe piaţa de furnizare gaze pentru ambele categorii amintite anterior. Interesul nostru de a rămâne un jucător activ şi implicat este manifestat prin acţiunile şi politicile investiţionale pe care le avem, continuând să fim preocupaţi de siguranţa în furnizare şi de dezvoltarea pieţei româneşti de gaze naturale“.

SNGN Romgaz SA transmite că nu a identificat niciun motiv real ca, odată cu liberalizarea pieţei, la 1 iulie, să asistăm la creşteri de preţ la gazele furnizate în piaţă.

Piaţa de energie şi gaze naturale va fi liberalizată după data de 1 iulie 2020. Astfel, preţul va fi stabilit de piaţă şi nu controlat de ANRE. Inclusiv tarifele plătite de consumatorii finali vor fi stabilite în condiţiile pieţei şi nu vor mai trebui aprobate de autoritatea de reglementare în domeniul energiei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite