Românii tot mai interesaţi de electronicele recondiţionate. Produsele sunt şi de trei ori mai ieftine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa de echipamente electronice recondiţionate va creşte în acest an cu peste 25%, având în vedere că produsele sunt mult mai ieftine. Cele mai căutate produse recondiţionate sunt laptopurile, calculatoarele/sistemele PC şi imprimantele.

Motivele principale pentru creşterea vânzărilor de astfel de produse ţin de preţul mai mic de achiziţie, în unele cazuri, cu până la jumătate faţă de echipamentele noi, dar şi de performanţele pe care le au aceste echipamente, care, cu toate că sunt mai vechi, au configuraţii de actualitate, apropiate celor de ultimă generaţie.

„În ultimul an, ne-am dublat vânzările în categoria de echipamente electronice recondiţionate. Tot mai mulţi clienţi au conştientizat avantajele produselor refurbished, cu atât mai mult cu cât, în ultimii ani, inovaţia tehnologică nu a mai pus accent atât de mult pe puterea de calcul, ci pe reducerea dimensiunilor produselor şi pe eficienţa energetică a acestora”, spune Mihai Pătraşcu, CEO evoMAG.

În prezent, la evoMAG pot fi achiziţionate echipamente refurbished ca laptopuri, calculatoare / sisteme PC, imprimante laser alb-negru, imprimante laser color, multifuncţionale şi monitoare.

Best buy

Cele mai cumpărate produse din categoria de electronice recondiţionate de la evoMAG sunt laptopurile, cu o pondere de 68% în vânzări, calculatoarele / sistemele PC, cu 20% pondere în vânzările de electronice refurbished, şi imprimantele / multifuncţionalele, cu 10% pondere.

Astfel, spre exemplu, clienţii evoMAG pot achiziţiona laptopuri recondiţionate de la 699 de lei, calculatoare refurbished la preţuri începând de la 269 de lei sau imprimante multifuncţionale refurbished (laser) mai ieftine cu 52%. Electronice refurbished accesibile la preţ vor putea fi cumpărate şi de Black Friday, produsele disponibile atunci la reduceri fiind însă diferite de cele de acum.

Ce sunt produsele refurbished?

Produsele refurbished sunt echipamente IT profesionale ce au fost utilizate în mediul de afaceri european şi care, prin diferite programe de leasing, se întorc la producător şi sunt vândute ulterior ca echipamente electronice recondiţionate. Producătorii care oferă aceste echipamente sunt Dell, HP, Lenovo, Fujitsu, Lexmark, Brother, Samsung, HP şi mulţi alţii. 

Produsele refurbished sunt curăţate foarte bine de praf şi de urme de utilizare, beneficiază de verificarea fiecărei componente, eventual de înlocuirea unor piese, dacă este cazul, apoi sunt testate pentru a fi funcţionale 100%, în conformitate cu produsul original.

Principalele avantaje ale produselor recondiţionate

Laptopuri, calculatoare/sisteme PC:

Preţuri reduse, în unele cazuri, chiar şi la jumătate faţă de un sistem similar nou

Produsele sunt livrate cu Windows licenţiat (Windows 10 Home şi Pro) preinstalat 

Configuraţia este de actualitate (sisteme I3, I5, I7)

Sistemele sunt testate 

Garanţie 12 luni

Imprimante / multifuncţionale, monitoare:

Preţuri mai mici, în medie, cu până la 30%

Compatibilitatea componentelor verificată prin sute de teste, astfel încât performanţa să nu fie afectată

Software actualizat

Garanţie 12 luni  

   

Echipamentele electronice recondiţionate reprezintă o soluţie bună atât pentru firmele care vor să reducă din costuri, cât şi pentru cele care vor să investească în sisteme puţin mai vechi, dar care rulează foarte bine majoritatea aplicaţiilor noi. Totodată, electronicele refurbished sunt achiziţionate din ce în ce mai mult şi de utilizatorii individuali care conştientizează aceste avantaje. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite