Românii pot cumpăra şi în luna mai titluri de stat Tezaur la dobânzi de până la 6,15%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bancnote bancnota bani leu lei romania FOTO Shutterstock

Începând de luni, 2 mai a.c., românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturitãţi de 1 şi 3 ani şi dobânzi anuale de 5,5% şi 6,15%. Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu şi sunt în forma dematerializatã.

Titlurile de stat pot fi cumpãrate:

  • Între 02 – 26 mai 2022 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesaţi Ghid Tezaur online şi Tezaur online;
  • Între 02 – 27 mai 2022 de la unitãţile Trezoreriei Statului;
  • Între 02 – 26 mai 2022 în mediul urban şi 02 – 25 mai 2022 în mediul rural, prin subunitãţile poştale ale C.N. Poşta Românã S.A.

Dobânda este anualã, plãtibilã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot rãscumpãra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansatã de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificãri ale acestuia vor fi publicate la secţiunea Datorie publicã, www.posta-romana.ro.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite