Revoluţia bitcoin în sistemul bancar: Vor rămâne băncile din nou în urma trend-ului?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bitcoin câştigă teren rapid în România
Bitcoin câştigă teren rapid în România

Bitcoin atacă tot mai puternic piaţa serviciilor financiare la nivel mondial, chiar şi în România fiind deja instalat primul bancomat pentru bitcoin, iar o serie de restaurante oferă posibilitatea de plată cu această monedă virtuală. Băncile însă nu sunt aşa dornice să profite de noul mediu de schimb virtual şi riscă să rămână din nou în urma trend-ului.

Pe măsură ce bitcoin devine mai popular, băncile au toate motivele să îşi îndrepte atenţia asupra acestei monede virtuale, dar ea este privită ca o ameninţare şi oportunitate în acelaşi timp. "Avem o oportunitate imensă de business să finanţăm companiile care emit monedă virtuală, dar sunt potenţiali competitori şi trebuie să îi înţelegem", afirmă Lester Joseph, un director al Wells Fargo, una dintre cele mai mari bănci din Statele Unite.

Oficialul Wells Fargo subliniază că bitcoin încă nu a penetrat sfera bancară în primul rând din cauza reglementărilor excesive la care sunt supuse băncile, acestea nefiind astfel confortabile să accepte riscuri suplimentare, dar apar din ce în ce mai multe poveşti despre antreprenori care îşi închid conturile bancare pentru a efectua schimburi doar pe baza bitcoin.

Citeşte pe wall-street.ro continuarea articolului 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite