Restart Energy a instalat un sistem de generare a energiei fotovoltaice pentru compania Kraftalt

0
Publicat:

Restart Energy a finalizat instalarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice pentru compania Kraftalt, în valoare de aproximativ 450.000 de euro, potrivit unui comunicat de presă.

foto panouri fotovoltaice
Restart Energy a instalat un sistem de generare a energiei fotovoltaice pentru compania Kraftalt

Proiectul are o putere de 626,4 kWp şi a fost instalat pe imobilul aparţinând beneficiarului situat în localitatea Dej, judeţul Cluj. „Investiţia a fost realizată în contextul creşterii preţului la energie electrică şi a modificării legislaţiei privind prosumatorii. Ne-am concentrat eforturile pentru a integra tehnologii moderne rezidenţilor din Parcul Industrial şi a le acorda beneficii prin scăderea costurilor cu energia electrică, predictibilitate, reducerea amprentei de CO2 şi creşterea performanţei energetice. Încă de la începutul colaborării cu Restart Energy am fost plăcut impresionaţi de răspunsurile prompte şi de atenţia acordată detaliilor tehnice”, spune Urian Ioan Vasile, administrator Kraftalt.

Sistemul cuprinde 1.392 de panouri, ce asigură aproximativ 90% din consumul de energie al companiei. Energia verde produsă înseamnă o reducere a emisiilor de CO2 cu aproximativ 243 de tone pe an.

„Producţia independentă de energie electrică înseamnă flexibilitate, scăderea amprentei de carbon şi creşterea profitabilităţii companiei, prin eficientizarea costurilor operaţionale. Panourile fotovoltaice au o durată de viaţă de aproximativ 30 de ani, iar costurile de mentenanţă sunt minime”, a menţionat Armand Domuţa, general manager Restart Energy.

În 2023, Restart Energy a implementat 42 de proiecte fotovoltaice, cu o putere instalată de 11,327 MW.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanţarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toţi clienţii finali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligaţiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori Bucureşti, având codul REO26.

În luna septembrie 2021, după 4 ani de dezvoltare, Restart Energy a lansat un alt proiect unic la nivel mondial, o platformă bazată pe tehnologie proprie de certificare pe blockchain atât a amprentei de carbon, cât şi a dioxidului de carbon evitat a fi eliminat în atmosferă, precum şi de tranzacţionare directă între participanţi a atributelor de mediu şi a energiei regenerabile, www.redplatform.com.

De fiecare dată când cineva plantează un copac, curăţă o plajă, consumă energie verde sau întreprinde orice demers de protejare a mediului, poate înscrie această acţiune pe platforma RED. După ce datele sunt validate în platformă, se calculează amprenta CO2 echivalentă şi se eliberează credite de carbon tokenizate ce pot fi folosite pentru a cumpăra energie verde sau pentru a obţine echivalentul în bani. În acelaşi timp, o companie poate obţine credite de carbon sub formă de jetoane verzi pentru clienţii lor, prin coduri QR unice imprimate pe produse sau chitanţe de cumpărare.

Restart Energy este o companie lider în servicii de tranziţie energetică, cu capital mixt românesc-american, înfiinţată în 2015 la Timişoara. În 2022, Restart Energy a dezvoltat 60 de proiecte fotovoltaice, cu o putere instalată de aproximativ 15 MW, pentru companii din sectorul industrial, retail şi HoReCa. Compania a încheiat anul 2022 cu vânzări de peste 10 milioane de euro pe segmentul instalaţiilor fotovoltaice şi o cifră de afaceri de 65 milioane de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite