Reguli stricte pentru ambarca┼úiuni pe lacurile Tarni┼úa ┼či F├ónt├ónele. Ce prevede ordinul ministrului Transporturilor

0
0
barca cu motor

Reguli stricte pentru naviga┼úia ambarca┼úiunilor pe lacurile Tarni┼úa ┼či F├ónt├ónele au fost stabilite, prin ordin, de ministrul Transporturilor C─ât─âlin Drul─â.

ÔÇ×Am semnat un ordin de ministru prin care impunem m─âsuri stricte privind naviga┼úia ambarca┼úiunilor pe lacurile Tarni┼úa ┼či F├ónt├ónele. Astfel, este interzis─â naviga┼úia oric─ârei ambarca┼úiuni propulsate cu combustibili fosili. Sunt permise numai cele electrice, cu vele, v├ósle sau pedale. Municipiul Cluj se aprovizioneaz─â cu ap─â din aceste lacuri, iar poluarea lor nu poate fi acceptat─â. De asemenea, nici poluarea fonic─â nu va mai exista, ceea ce este un lucru extraordinar at├ót pentru rezerva┼úia natural─â din jurul lacurilor, c├ót ┼či pentru turi┼čtii care petrec o vacan┼ú─â acolo", a scris Drul─â pe Facebook.

Potrivit acestuia, viteza maxim─â permis─â pentru ambarca┼úiuni este de 15 km/h, iar zonele de naviga┼úie ┼či cele de ├«not vor fi clar delimitate pentru siguran┼úa turi┼čtilor.

"Prin ordinul de ministru se instituie ┼či amenzi contraven┼úionale pentru nerespectarea acestor reguli. Supravegherea respect─ârii regulamentului, precum ┼či aplicarea de sanc┼úiuni cade ├«n sarcina autorit─â┼úilor locale. Clujenii au dreptul la ap─â curat─â, turi┼čtii au dreptul la lini┼čte, siguran┼ú─â ┼či ap─â ├«n care pot ├«nota f─âr─â a fi expu┼či la substan┼úe toxice. ┼×i, nu ├«n ultimul r├ónd natura - fauna ┼či flora - din zon─â are dreptul s─â fie protejat─â prin aplicarea unor m─âsuri, care nu pot fi catalogate altfel dec├ót de bun sim┼ú", a ad─âugat acesta.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite