Registrul Comerţului a amânat numirea consiliului de administraţie al Tarom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) a amânat până pe data de 16 octombrie numirea noului consiliu de administraţie al companiei naţionale Tarom.

Potrivit unui document citat de România Liberă, unul din motive este că unul din administratori, Elena Pătraşcu, are fapte înscrise în cazierul fiscal. Un alt motiv este că Georgeta Budeanu nu deţine funcţia de administrator.

„Sunt încălcate dispoziţiile art. 8, alin. 5 din Ordonanţa nr. 39/2015. Petraşcu Elena are fapte înscrise în cazierul fiscal. Budeanu Georgeta nu deţine funcţia de administrator, cf. art. 161 din OMJ 2594/C/2008”, se arată în observaţia Registrului Comerţului.

Conform legislaţiei în vigoare, CA al TAROM trebuie aprobat de Registrul Comerţului. Noul CA a fost ales de o firmă de recrutare.

Reprezentanţii Tarom au făcut, în replică, următoarele precizări:

- Registrul Comerţului a amânat soluţia pentru a solicita informaţii suplimentare. Cererea este în procesare.

- În ceea ce priveşte certificatul de atestare fiscală al doamnei Elena Petraşcu: acesta figurează cu zero datorii către stat. Prin urmare, nu putem vorbi despre fapte acolo unde nu sunt. Certificatul arată clar că Elena Petraşcu şi-a îndeplinit total îndatoririle de contribuabil.

- Gina Budeanu este membru în Consiliul de Administraţie al TAROM cu respectarea normelor în vigoare. În absenţa unor explicaţii suplimentare asupra informaţiilor necesare în dosar nu putem comenta mai mult acest subiect.

- Compania de recrutare nu a fost angajată de TAROM. Procesul s-a derulat independent de TAROM.

- ONRC nu a transmis nici o adresă oficială companiei TAROM cu privire la aceste aspecte. Publicarea anunţului pe site-ul instituţiei nu echivalează cu transmiterea acestui anunţ către TAROM.

- Mai mult decât atât, ONRC nu a blocat numirea CA-ului TAROM, ci doar a amânat-o pentru data de 16.10.2018. Un caz recurent şi firesc inclusiv pentru alte companii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite