Recuperatorii de datorii, o afacere de 2,7 miliarde de euro în România. Valoarea medie este de 1.400 de euro în domeniul bancar şi 190 de euro în telecom

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băncile, operatorii de telefonie şi companiile de utilităţi apelează la societăţile de colectare a creanţelor pentru a-şi recupera banii
Băncile, operatorii de telefonie şi companiile de utilităţi apelează la societăţile de colectare a creanţelor pentru a-şi recupera banii

Piaţa de recuperare creanţe va ajunge la 2,7 miliarde euro în 2016, în creştere cu cel puţin 8% faţă de anul trecut, potrivit lui Cătălin Neagu, directorul general al Top Factoring. Aceasta estimează că valoarea medie a creanţelor se ridică la 1.400 de euro în domeniul bancar şi 190 de euro în telecom.

„Având în vedere evoluţia din primul semestru, ne aşteptăm ca piaţa să crească cu 200 milioane euro în 2016, respectiv la 2,7 miliarde de euro“, precizează Cătălin Neagu.

Top Factoring, una dintre principalele companii din sectorul recuperărilor de creanţe, a gestionat, în zece ani de activitate, un portofoliu de peste 5 milioane de creanţe şi a recuperat peste 170 de milioane de euro pentru clienţi.

Cea mai mare parte a afacerilor companiei provine din recuperarea de creanţe neîncasate pentru clienţi din banking şi domeniul telecom, unde valoarea medie a creanţelor ajunge la 1.400 euro şi respectiv 190 euro.

În cei 10 ani de activitate compania a colectat creanţe pentru mai mult de 500 de clienţi din domeniul bancar, servicii de comunicaţie şi utilităţi. 

Astăzi, în funcţie de cota de piaţă, compania se clasează în topul primelor cinci companii de management şi recuperare de creanţe din România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite