Raiffeisen va cumpara cota Rasperia din concernul austriac Strabag

0
Publicat:

Achiziționarea unui pachet de aproape 28% din concern va costa 1,51 miliarde de euro.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI) a anunțat că își va cumpăra pachetul de acțiuni din concernul de construcții Strabag de la Rasperia Trading Limited, o companie controlată de Oleg Deripaska, pentru 1,51 miliarde de euro.

Raiffeisen Bank International AG a decis, prin filiala sa rusă Raiffeisenbank JSC, să cumpere 28,5 milioane de acțiuni la Strabag SE de la MCAO Rasperia Trading Limited”, se arată în comunicatul de presă.

Achiziționarea unui pachet de aproape 28% din concern va costa RBI 1,51 miliarde de euro. După achiziționarea pachetului, Raiffeisenbank le va transfera grupului-mamă RBI sub formă de dividende. Tranzacția este planificată să fie finalizată în primul trimestru al anului 2024. Operațiunea va necesita permisiunea autorităților ruse și verificarea respectării sancțiunilor.

Anterior, Strabag a declarat că Deripaska a sesizat îngrijorarea cu privire la decizia de a vinde societatea Rasperia Trading Limited controlată de el către SA Iliadis din Rusia. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite