Radu Crăciun, BCR Pensii: Economia României creşte astăzi pe steroizi. În momentul în care recesiunea va veni, căderea va fi mai mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Crăciun, BCR Pensii
Radu Crăciun, BCR Pensii

Deşi România are în prezent cele mai mari creşteri economice din Europa, ţara noastră are şi cele mai mai căderi, dacă ne uităm la istorie, spune Radu Crăciun, preşedinte BCR Pensii, ceea ce înseamnă că dacă acum economia ţării creşte pe steroizi şi căderea va fi mai mare.

„În momentul în care ştim că economia românească creşte astăzi pe steroizi, în momentul în care recesiunea va veni, căderea economiei României va fi mai mare”, a declarat Radu Crăciun la conferinţa „Potenţialul României, de la încredere la prosperitate”.

Potrivit lui, din punctul de vedere al indicelui prosperităţii, România are evoluţia cea mai volatilă dintre toate ţările din Europa de Est, principala cauză fiind volatilitatea economică. „Fiind vorba de variabile dependente care alcătuiesc acest indice, o volatilitate mare economică duce şi la o volatilitate a prosperităţii”.

Iar deşi România are cele mai mari creşteri economice din Europa, ţara noastră are şi cele mai mari căderi, dacă ne uităm la istorie. „De ce este economia românească atât de volatilă? Pentru că în mod tradiţional toate politice ficsale au fost prociclice. Au fost relaxate când economia creştea şi au fost strânse în momentul în care economia scădea. Ceea ce a amplificat şi mai mult volatilitatea economică. Este ceea ce vedem şi astăzi că se întâmplă”, a mai declarat Crăciun.

România se află pe locul 11 din 16 în Indexul Prosperităţii, în ceea ce priveşte ţările din Europa Centrală şi de Est, şi pe locul 50 la nivel mondial, potrivit studiului Legatum Prosperity Index. 

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri