Proprietarul reţelei KFC negociază vânzarea afacerii din Rusia

0
0
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Yum! Brands, care deţine lanţul de fast-food KFC, este în discuţii de fond pentru a-şi vinde afacerea din Rusia unui operator local, conform serviciul de presă al firmei.

„Compania se află într-un stadiu avansat de negocieri pentru a transfera restaurantele KFC, sistemul de operare şi drepturile de franciză, inclusiv lanţul de restaurante în franciză, către un operator local”, a spus compania într-un comunicat postat pe site- ul său .

Proprietari ruşi
"Majoritatea restaurantelor care operează sub marca KFC în Rusia sunt administrate în baza acordurilor de franciză şi sunt deţinute de persoane juridice ruse. Aceste restaurante continuă să funcţioneze ca de obicei. Marca KFC va continua să opereze pe piaţa rusă", se arată în comunicat.

Opţiuni de vânzare
„Aşa cum a anunţat anterior, Yum! Brands a suspendat toate investiţiile de dezvoltare în Federaţia Rusă şi a oprit operaţiunile în propriile restaurante. În prezent, compania are în vedere diverse scenarii pentru transferul activelor sale în Rusia către un operator local. Oricare dintre opţiunile discutate implică menţinerea locurilor de muncă pentru angajaţi, precum şi îndeplinirea obligaţiilor faţă de furnizori şi parteneri”, a spus compania.

În acelaşi timp, majoritatea restaurantelor care operează în Rusia sub marca KFC sunt administrate prin acorduri de franciză şi sunt deţinute de persoane juridice ruse; aceste unităţi continuă să funcţioneze ca de obicei. „Marca KFC îşi va continua activitatea pe piaţa rusă”, a conchis compania.

Se observă că Yum! Brands a finalizat deja luna trecută transferul în franciză al lanţului său de pizza Pizza Hut din Rusia către o companie locală. "Yum! Brands intenţionează să părăsească Rusia complet după finalizarea tranzacţiei cu restaurantele KFC", se arată în comunicatul de presă.

La începutul lunii martie, Yum! Brands a anunţat suspendarea activităţii restaurantelor KFC din Rusia. Cu toate acestea, punctele de vânzare în franciză au putut continua să funcţioneze.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite