PROIECT Declaraţia Unică va fi depusă până în mai, în loc de martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Finanţelor vrea să decaleze termenul anual pentru depunerea Declaraţiei Unice din martie în mai, conform unui proiect de ordonanţă de urgenţă.

În prezent, Declaraţia Unică se depune, conform legislaţiei, la 15 martie. Anul acesta, Guvernul a decalat termenul limită până la data de 31 iulie. Termenul de depunere a fost prelungit ca urmare a funcţionării deficitare a infrastructurii informatice a ANAF.

Şi Camera Consultanţilor Fiscali a recomandat Ministerului Finanţelor să decaleze termenul anual, data de 15 martie fiind considerată nerealistă.

Drept urmare, Ministerul Finanţelor propune ca termenul anual de depunere să fie stabilit la data de 25 mai. „Contribuabilii au obligaţia să completeze şi să depună la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, până la data de 25 mai, inclusiv a anului următor celui de realizare a veniturilor, declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice”, arată proiectul Ministerului Finanţelor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite