Programatorii vor fi scutiţi de la plata impozitului pe venit. Condiţia: veniturile angajatorului să fie de cel puţin 10.000 de dolari pentru fiecare angajat scutit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajatorii care au ca activitate crearea de programe pentru calculatoare vor fi scutiţi de la plata impozitelor pe venit pentru angajaţi dacă au realizat în anul precedent un venit de cel puţin 10.000 de dolari din comercializarea softurilor pentru fiecare angajat căruia urmează să i se aplice scutirea.

Monitorul Oficial a publicat un ordin prin care se confirmă scutirea de impozit pe venitul din salarii la angajatorii care au ca obiect de activitate crearea de programe pentru calculator. 

Scutirea se aplică pentru fiecare angajat, în condiţiile realizării în anul precedent a unui venit de cel puţin 10.000 de dolari din comercializarea softurilor. Prin împărţirea cifrei de afaceri din vânzările de soft la acest plafon, se va determina numărul maxim de salariaţi ce beneficiază de această scutire.

Posturile pentru care se va acorda scutirea de impozit sunt: administrator baze de date, analist, inginer de sistem în informatică, inginer de sistem software, manager de proiect informatic, programator, proiectant de sisteme informatice, programator de sistem informatic. 

Persoana care beneficiază de scutire trebuie să fie încadrată într-un compartiment specializat de informatică, evidenţiat distinct în organigrama angajatorului, cum ar fi centru de calcul, direcţie, departament, serviciu, birou, compartiment sau altele similare şi se poate beneficia de această scutire indiferent de momentul angajării şi fără a fi condiţionată de contribuţia acesteia la realizarea plafonului minim de venit.

Calculul plafonului se efectuează la cursul valutar mediu al fiecărei luni în care s-a înregistrat venitul. Se prezumă că veniturile din vânzările de soft sunt contabilizate distinct de celelalte venituri ale societăţii şi se regăsesc în balanţele analitice.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite