Producătorul francez Michelin a închis trei fabrici în Germania. Peste 1.500 de angajați vor fi relocați

0
Publicat:

Producătorul francez de anvelope Michelin a anunţat marţi închiderea a trei unităţi de producţie din Germania şi transferarea în Polonia a centrului de servicii pentru clienţi, indicând „lipsa competitivităţii operaţiunilor noastre germane pentru pieţele europene şi de export”.

Producătorul francez Michelin a închis trei fabrici în Germania
Producătorul francez Michelin a închis trei fabrici în Germania

În urma acestei decizii, Michelin va include provizioane de aproximativ 425 milioane de euro în rezultatele sale anuale, transmite Reuters.

Compania va opri activitatea la fabricile sale din Karlsruhe, Trier şi Homburg până la finalul lui 2025, fiind afectaţi 1.532 de angajaţi. În prezent, Michelin are peste 8.000 de angajaţi în Germania, Austria şi Elveţia.

Această decizie are legătură cu sporirea concurenţei pe segmentul anvelopelor ieftine pentru camioane”, a precizat într-un comunicat Michelin.

Luna trecută, Michelin a concediat 1.400 de angajaţi în Statele Unite. O altă uzină din Germania, în Bamberg, a fost închisă în 2019.

Decizia de a înceta operațiunile de fabricare a anvelopelor în Statele Unite a fost luată deoarece fabrica nu este echipată pentru a livra anvelope la costuri competitive.

Primul val de reduceri de personal la uzina Ardmore, care producea anvelope de pasageri din 1970, este așteptat să aibă loc la mijlocul anului 2024, iar restul reducerilor de personal vor avea loc în etape până în 2025, pe măsură ce operațiunile se vor diminua.

Producția de anvelope se va muta treptat către celelalte fabrici de anvelope de pasageri din America de Nord, în timp ce operațiunile de amestecare a cauciucului de la fabrica din Ardmore vor continua, a declarat compania cunoscută pentru ghidurile de călătorie cu același nume.

Michelin și-a majorat previziunile privind fluxul de numerar liber înainte de achiziții pentru întregul an la 2,3 miliarde de euro (2,4 miliarde de dolari), de la 2 miliarde de euro, citând scăderea volumului și a costurilor, la începutul săptămânii de dinainte de a înainte fabrica sa din Statele Unite, potrivit datelor comunicate de Reuters.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite