Procedura pentru finalizarea construcţiei tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, relansată

0
Publicat:

Procedura pentru finalizarea construcţiei tronsonului 1 Craiova - Robăneşti al Drumului Expres Craiova - Piteşti a fost relansată, a anunţat, vineri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Șantierul Drumului Expres Craiova - Pitești
Procedura pentru finalizarea construcţiei tronsonului 1 al DEx Craiova-Piteşti, relansată

"CNAIR a transmis astăzi, spre validare la ANAP, documentaţia pentru lansarea licitaţiei necesare finalizării construcţiei celor 17,7 km ai acestui tronson. Valoarea şi data limită de depunere a ofertelor vor fi vizibile după validarea anunţului de participare, iar durata noului contract de lucrări va fi de 18 luni", scris şeful de la Transporturi.

Perioada de garanţie a lucrărilor va fi cuprinsă între 5 şi 10 ani, în funcţie de oferta operatorului economic declarat câştigător al licitaţiei.

"Stadiul lucrărilor la data rezilierii contractului iniţial (încheiat cu acelaşi constructor italian - compania Tirrena Scavi S.p.A., n. r. - căruia i s-a reziliat contractul şi pentru VO Timişoara Sud) era de 57,06%", a adăugat ministrul.

La rândul său, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a notat, tot pe Facebook, că pe traseul tronsonului cuprins între Craiova şi Robăneşti sunt prevăzute lucrări de construcţie a 15 poduri, pasaje şi viaducte.

Sursa de finanţare a noului contract este asigurată din fonduri europene nerambursabile. 

În toamna anului trecut, ministrul Transporturilor spunea că lucrările nu se desfășoară conform graficului pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova Pitești și că italienii de la Tirrena Scavi nu au mai lucrat nimic. Constructorul are deja două certificate negative, a spus el.

Pe tronsonul 1 lucrările sunt cam la 52-53% din realizare, doar că în ultima perioadă cei de la Tirrena Scavi nu au făcut aproape nimic. Au primit două certificate negative. În perioada următoare, conform legii, îl vor primi şi pe al treilea. În schimb, pe tronsonul 2 se circulă deja. Pe tronsonul 3 se lucrează foarte bine şi, de asemenea, progresul este bun şi pe tronsonul 4. Să ştiţi că nu sunt adeptul ca de pe poziţia de ministru să fac show în faţa camerelor de luat vederi, să rup contracte şi după aceea să ne chinuim la CNAIR vreo doi-trei ani până când găsesc pe altcineva să reia acel contract din stadiul rămas. Încerc de fiecare dată să găsesc soluţiile cele mai potrivite, astfel încât lucrurile să meargă mai departe", a declarat Grindeanu în cadrul unei conferinţe de presă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite