Pro TV, investigată de către Consiliul Concurenţei pentru sumele cerute cabliştilor pentru retransmisia programelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind posibilă încălcare a regulilor de concurenţă Pro TV, investigaţia având că obiect un posibil abuz de poziţie dominantă al postului de televiziune în relaţia cu societăţile de cablu.

Mai exact, din luna iulie 2013 compania solicită cabliştilor bani pentru retransmiterea serviciilor de programe audiovizuale şi radio, iar unele companii s-au plâns că oferta este disproporţionată în funcţie de mărimea societăţilor şi numărul de abonaţi. Investigaţia a fost declanşată că urmare a unei plângeri. 

În cadrul investigaţiei declanşate Consiliul Concurenţei a efectuat o inspecţie inopinată la sediul SC Pro TV SA. Documentele ridicate în cadrul acestei inspecţii se află în analiză autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei. 

O investigatie dureaza, de regula, circa un an, iar amenzile pot ajunge la 10% din cifra de afaceri. In cazul in care institutia decide ca se impune o amenda, aceasta s-ar situa intre 2 si 4%, potrivit lui Chiritoiu.

 

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial.

Mai puteţi citi:

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite