Preţurile petrolului au crescut luni cu peste 1%, cel al petrolului Brent depăşind 114 dolari pe baril

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Luni, preţurile petrolului au crescut cu peste 1%, în timp ce preţul petrolului Brent a depăşit 114 dolari pe baril.

Întreruperile de producţie din Libia au accentuat îngrijorarea cu privire la oferta globală care este strânsă pe fondul crizei conflictului militar din Ucraina, relatează news.ro. 

Un analist de la firma de brokeraj OANDA, a afirmat că orice mică întrerupere a producţiei de petrol poate avea un impact enorm asupra preţurilor, din cauza ofertei globale atât de strânse. 

”Cu oferta globală atât de strânsă, chiar şi cea mai mică întrerupere este probabil să aibă un impact enorm asupra preţurilor”, a declarat Jeffrey Halley, analist la firma de brokeraj OANDA.

Preţul ţiţeiului Brent, indicator de referinţă la nivel global, a crescut cu 1.46 dolari (1.3%), până la 113.16 dolari pe baril. Preţul a ajuns în timpul tranzacţiilor şi la 114.84 dolari pe baril, atingând cel mai înalt nivel din 28 martie. 

Preţul petrolului West Texas Intermediate, indicator de referinţă pe piaţa americană, a crescut cu 1.26 dolari (1.2%), până la 108.21 dolari pe baril. 

Sunt vehiculate pierderi mari de ofertă deoarece producţia rusă a scăzut cu 7.5% în prima jumătate a acestei luni, faţă de luna martie. De asemenea, urmează ca guvernele UE să elaboreze propuneri de interzicere a ţiţeiului rusesc. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite