Premierul Irlandei spune că acordul vamal Regatul Unit-UE nu a fost încheiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faptul că părțile sunt aproape de a rezolva disputa privind statutul special al Irlandei de Nord după Brexit a fost dezbătut anterior de ziarul The Times.

UE și Regatul Unit nu au ajuns încă la un acord vamal. Foto: EPA-EFE
UE și Regatul Unit nu au ajuns încă la un acord vamal. Foto: EPA-EFE

Discuțiile dintre Regatul Unit și UE cu privire la un nou acord vamal care ar soluționa disputa privind Irlanda de Nord decurg într-o manieră constructivă, dar acordul nu a fost încă încheiat, a anunțat miercuri premierul irlandez Leo Varadkar.

Pot confirma că, în ciuda informațiilor din presă, nu s-a ajuns la niciun acord între UE și Regatul Unit”, a declarat acesta în Parlamentul irlandez, conform Reuters.

Cuvintele lui Varadkar au venit ca răspuns la un articol din ziarul The Times

Miercuri seara, publicația a scris că Regatul Unit și UE sunt aproape de soluționarea disputei privind statutul special al Irlandei de Nord după Brexit și cele două părți ar putea încheia în curând un nou acord vamal. Potrivit ziarului, după câteva luni de negocieri, Londra a obținut concesii de la Bruxelles cu privire la implementarea controalelor vamale în Irlanda de Nord, precum și asupra competenței Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) în regiune. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite