Preluare de 10 miliarde de euro: Danone cumpără WhiteWave Foods şi se extinde pe piaţa americană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Danone a convenit preluarea producătorului american de alimente organice WhiteWave Foods, pentru aproape 10 miliarde de dolari, cu scopul de a-şi extinde prezenţa pe piaţa din Statele Unite. Este cea mai mare preluare făcută de Danone, în ultima decadă.

Producătorul francez de lactate va plăti 56,25 de dolari pe acţiune în numerar, se arată într-un comunicat al Danone, citat de News.ro. Oferta este echivalentă cu o valoare de întreprindere de circa 12,5 miliarde de dolari, sumă care include datoriile şi alte obligaţii financiare ale WhiteWave, şi este cu 24% mai mare decât preţul mediu de închidere al acţiunilor companiei, din ultimele 30 de zile.

Preluarea va extinde gama grupului cu mărci precum laptele Horizon Organic şi Silk. WhiteWave, din Denver, Colorado, este una dintre companiile americane de alimente cu cele mai mari rate de creştere din ultimii ani, graţie cererii pentru alimentele sănătoase, organice, care a transformat industria din Statele Unite. Compania americană a înregistrat, în 2015, un profit net de 168 de milioane de dolari şi venituri de 3,9 miliarde de dolari.

Grupul Danone, al cărui portofoliu include mărcile Actimel şi Activia, şi-a îmbunătăţit recent estimările pentru 2016, dar performanţele sunt afectate de condiţiile dificile de pe pieţe ca Rusia şi Brazilia. Prin preluarea WhiteWave, vânzările Danone din America de Nord vor ajunge la 22% din veniturile grupului, în creştere de la 12%. Preluarea va fi finanţată prin datorii şi ar urma să fie finalizată până la sfârşitul acestui an.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite