Predicţii ale preţului Bitcoin pentru anul 2021. Care sunt estimările analiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Bitcoin ar putea ajunge la 200.000 de dolari în al treilea sau al patrulea trimestru din 2021, afirmă analistul Peter Brandt, care în 2018 a prezis că moneda digitală va scadea cu 84%.

Potrivit CryptoGlobe.com, Peter Brandt, cunoscut pentru interpretarea tiparelor din graficele de tranzacţionare, a explicat că pe termen lung Bitcoin va creşte, dar va avea şi câteva corecţii de-a lungul acestui traseu, transmite ziare.com.

"Sunt cu ochii pe imaginea de ansamblu. Bitcoin, în ultimii 10-11 ani, a avut evoluţii spectaculoase care au durat doi, trei ani şi apoi a venit o corecţie uriaşă", a spus Brandt.

Cu toate acestea, analistul a avertizat că vor exista şi scăderi de preţ de-a lungul evoluţiei.

Potrivit sursei citate, pe de altă parte, co-fondatorul platformei de exchange BCC, Bobby Lee, şi-a exprimat câteva îngrijorări legate de Bitcoin. Conform acestuia, moneda digitală ar putea ajunge mult mai sus decât este acum, adică undeva la 300.000 de dolari, înainte ca anul acesta să se termine.

De asemenea, acesta crede că Bitcoin va ajunge la valoarea de 100.000 de dolari în această vară, dar a avertiza investitorii să fie atenţi la cei care pariază pe scăderea dramatică a Bitcoin.

Sursa citată menţionează că, potrivit unei analize bazate pe indicatorul MACD (Moving Average Convergence Divergence), preţul Bitcoin ar putea scadea cu 50-70%, după ce valoarea principalei criptomonedei s-a diminuat cu 10%, în ultimele zile, de la nivelul record de peste 60.000 de dolari.

Astfel, dacă va scădea la niveluri de 25.000 - 30.000 de euro, atunci criptomoneda va creşte exponenţial către noi recorduri pentru că se va confrunta cu o cerere masivă care probabil nu va putea fi acoperită, explică analiştii şi investitorii internaţionali.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite